Letak Gadget Follower Box *BLOGSKIN/CLASSIC TEMPLATE

9:42:00 PTG

Dah lama tak menaip..lagipun sekarang saya demam.Hari ini saya telah direquestkan tuto.Budak comel tu bernama faten .Tengok kat bawah tu.
sebelum tu korang kena ubah balik Template Classic/Blogskin  ke Template Designer oke!!

1-dah tukar dah ker??
2-kalau dah korang buka layout n add gadget.
3-korang cari followers,bukan google followers.
4-bila korang dah selesai buat tu korang view blog.
5-buka view page source.
6-tekan ctrl f untuk memudahkan carian dan cari  friendconnect
7-korang copy code  <script type="text/javascript"> sampai locale: 'ms' },skin);

</script></div>





8-korang buka notepad yang ada dalam komputer korang.
9-paste dalam notepad tu.
10-lepas tu buka balik  Template Designer ke Template Classic.
11-Next korang ambik balik code di notepad tu,korang pastekan di bahagian sidebar di code blogskin korang
11-preview n save.  ^_^
12-semoga berjaya.

Kalau tak faham tanya saya or boleh ke blog ni.




You Might Also Like

1 comments

Review



THEJUNNI

Like us on Facebook

Giveaway



2016


11.1.2017


2016


31.12.2016