Cute mp3 like me

9:34:00 PTG

Assalamualaikum. Kali ni saya buatkan tutorial cute mp3



1.Pergi ke link ni MP3 Player


2. Then, korang tekan button Generator mcm kat dalam gambar tu. Nanti dia akan keluar mcm kat gambar bawah ni.


3. Korang nampakkan kotak hitam tu? Okay, korang boleh tukar URL MP3 tu. Korang perlu pergi kat sini pulak : Music downlods and hosting - IRON DJ


4. Korang letak lah tajuk lagu yang korang nak kat tempat search tu.


5. Nanti dia keluar macam kat gambar atas ni. Click lah mana korang nak. lepastu, dia akan keluar cam bawh ni pulak :-


6. Korang tekan gambar tu, kauorang nampak kan anak panah tu tunjuk kat mana? Kauorang tekan benda tu dan tarik bagi dia besar macam kat gambar bawah ni :-

|
|
|
V
Nampak?


7. Lepastu, tekan ctrl+f  then cari perkataan ni :-

"mp3=

8. Dah jumpa good! Korang nampak code lepas perkataan "mp3 ni kan? Copy url dia. mcm kat gambar bawah ni pulak.



Start dari http://.....................................sampai...............mp3


Faham? Try dulu okay! Lepastu, paste url lagu yg korang copy tu kat kotak mp3 mcm dalam gambar ni.






9. Paste url mp3 tadi tu kat kotak mp3 dalam gambar tu. Then, korang nampak kat 'AUTOPLAY' kat bahagiancategory tu kan? Korang tukar no 0 tu jadi 1.





12. Lepastu, click anak panah kat category tu pilih warna. Haa, korang tukarlah warna background and benda alah tu semua ikut suka korang. Code warna boleh ambik kat sini Html Color Codes: 





13. Korang copy all semua code kat bahagian HTML CODE tu.

Okay, thats all tutor kali ni! Kalau ada tak faham, boleh tanya kat komen. Selamat mencuba :].

Credit : DUNIAIMPIANFATIN (Official) ◕ω◕

You Might Also Like

0 comments

Review



THEJUNNI

Like us on Facebook

Giveaway



2016


11.1.2017


2016


31.12.2016